Goed doel

Hart Voor Marthe VZW

 

Als organisatie steunen wij elk jaar een goed doel. Dit jaar stellen wij graag Hart Voor Marthe VZW aan U voor. Horseman Elite Auction zal voor Hart voor Marthe VZW een Frozen Embryo “Hart Voor Marthe” veilen . De volledige opbrengst zal dan ook geschonken worden aan Hart Voor Marthe VZW. Wij bedanken met grote erkentelijkheid P. Vanvinckenroye fokker en gulle schenker van dit embryo .

Martheke, de lieveling van iedereen

Altijd vrolijk en goedgezind ondanks dat haar leven veel moeilijker is dan dat van haar leeftijdsgenootjes. Marthe is geboren op 21 september 2014, ze woog amper 1.250gr. Vanaf dag 1 heeft ze moeten vechten voor haar leven en die vechtersmentaliteit heeft ze nog steeds.3

Cerebrale Parese

Vanaf haar geboorte zagen we dat Marthe niet ontwikkelde zoals elk normaal kind en op 1,5 jarige leeftijd kregen we de diagnose “Cerebrale Parese” ( CP) ofwel hersenverlamming genoemd. Dit uit zich zowel mentaal als fysiek… Daarbovenop kreeg ze er als 3 jarige epilepsie bij.

Levenslang therapie

Elke beweging die ze doet, haar proberen duidelijk te maken wat ze wil is een hele opgave voor haar ! Ze zal levenslang therapie nodig hebben om hopelijk ooit op een dag de rolstoel aan de kant te zetten en zelfstandig te kunnen stappen, te kunnen praten, simpele dingen zoals eten, drinken, aan-uitkleden want daarvoor heeft ze steeds hulp nodig !

Steun Marthe

Tijdens de week gaat Marthe naar het buitengewoon onderwijs type 4 ( fysieke beperking) in Antwerpen, daar krijgt ze dagelijks therapie zoals kiné, ergo en logo. In de vakanties gaat ze naar de opvang in Willekom en proberen we ook zo vaak mogelijk naar Train M te gaan, een revalidatiecentrum met robotica. Dit doen we op weekbasis, ze heeft daar 3uur per dag therapie en al heel veel resultaat mee geboekt! Helaas is dit niet erkend door de overheid en kost dit ongelooflijk veel geld. Zo zijn er nog verschillende therapieën, hulpmiddelen aangepast vervoer dat ze zal nodig hebben,… Daarom hopen wij langs deze weg centjes in te zamelen door verschillende events te organiseren zodat Marthe zoveel mogelijk therapie kan volgen ! In de mate van het mogelijke zouden we ook graag andere kindjes met CP ondersteunen want ze verdienen dit allemaal ! Alvast bedankt om mijn verhaal te lezen ! Veel Liefs Marthe !

https://hartvoormarthe.be/doneren/

 
 
 

Deze website maakt gebruik van cookies. Op deze manier kunnen we ervoor zorgen dat uw surfervaring nog aangenamer wordt. Raadpleeg ons privacybeleid voor meer informatie